V nedeljo, 15. 9. 2019, bo v Dvorani Tabor potekal mednarodni košarkarski turnir "6. Memorial Toneta Vončine" v spomn na dolgoletnega predsenika našega kluba.

Gospod Tone Vončina je bil košarki zapisan vsežiivljenje, saj je bil igralec, trener, sodnik, klubski delavec in član organov Košarkarske zveze Slovenije. Tone Vončina je svojo košarkarsko pot začel kot igralec v KK Branik Maribor in se hitro zaljubil v igro pod koši. Tako je kasneje postal košarkarski sodnik, trener ter bil eden izmed ustanoviteljev Ženskega košarkarskega društva Maribor in njegov dolgoletni predsednik. Deloval je kot član lzvršnega odbora Košrkarske zveze Slovenije, kasneje je opravljal funkcijo člana nadzorenga odbora Košarkarske zveze Slovenije. Po dolgotrajni bolezni nas je zapustil jeseni leta 2012, ŽKD Maribor pa uspešno deluje na temeljih, ki jih je postavil.

Vljudno vabljeni.

RAZPORED TEKEM:
  9.30 ŽKD MAribor : ŽKK Domžale članice
11.15 KK Zagreb (HR) : UBI GRAZ (AT) članice
13.00 ŽKD Maribor : UBI GRAZ (AT) U13
14.00 ŽKD Maribor
: KK Zagreb (HR) U15
15.30 tekma za 3. MESTO članice
17.15 tekma za 1. MESTO članice


Vsi, ki želite postati ali poznate koga, ki bi želel postati trener košarke, POZOR!!!

Obveščamo vas, da je razpisano usposabljanje za pridobitev naziva Strokovni delavec 1 – športno treniranje – Košarka (stari naziv Trener košarke mladih)

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki želite pričeti svojo trenersko pot v košarki.

Razpis je objavljen na http://usposabljanje.olympic.si/razpisi/aktualni-razpisi


ŽKD Maribor vabi k vpisu v košarkarsko šolo in na predstavitev vseh naših mladih košarkaric iz šole košarke.

Zbor je v petek, 17. 5. 2019, od 17.45 do 18.00. Pričakali vas bodo trenerji ŽKD Maribor, za animacijo bodo poskrbele igralke našega kluba skupaj z LIPKOM. Skupno druženje pod koši bo trajalo do približno 19.30, starši lahko dogajanje spremljate s tribun in tudi aktivno sodelujete.

Udeležbo prosimo potrdite po telefonu 031 637 747 (Nina) ali po e-pošti ninavodeb@gmail.com.

Bodoče košarkarice naj imajo nujno s seboj športno opremo.