Pred prvimi počitnicami so tekme odigrale mlajše pionirke (U13) in kadetinje (U17), ki so v dveh dneh odigrale tri tekme.


V drugem krogu mini pokala za dekleta so na OŠ Bojana Ilicha ponovno gostovale igralke Felixa iz Zasavja. Po odličnem začetku so gostje z agresivno igro preobrnile rezultat, na koncu pa zmagale z visoko prednostjo 24 točk.

Kadetinje so v soboto odigrale še zadnjo tekmo pred Ligo 8, tekma s Celjem pa bi ob morebitni zmagi prinesla dodatno točko. Žal so bile Celjanke tudi tokrat izredno razpoložene (0-13 razmerje zadetih trojk) in zasluženo osvojile 1. mesto v skupini.

"Proti Celju smo imeli premalo energije, ogromno žog smo izgubili v samem avtu, škoda, da jih na niti eni od obeh tekem nismo uspeli nadigrati, čeprav smo tega sposobni. Moramo bolj delati na kolektivnem prenosu žoge, ker smo v igri dovolj močni, a smo od neuigranosti prevečkrat nervozni, pozabimo na dodatno podajo in si otežimo stvar. Cilj je, da čim prej pridemo na nivo, da igramo 40 minut našo igro ne glede na nasprotnika."

So pa zato igralke Filipa Džebe, odlično odigrale dan kasneje, v prestolnici Hrvaške so premagale močno ekipo iz Vodic, kasneje pa zmago potrdile še proti domačinkam iz Zagreba. "Moram priznati, da sem po tekmi z Vodicami bil izredno zadovoljen s prikazanim. Praktično brez izjeme je vse vredno pohvale. Od prvega napada smo bili boljši. Okoliščinam, ki so na tem stranskem igrišču dvorane Trnsko smo se odlično prilagodili. Zadeli tisto, kar smo morali, odigrali smo zrelo, mirno in moram resnično pohvaliti vseh 11 deklet, pa tudi našega trenerja Miloša, ki je praktično skrbel za punce več kot jaz. Proti Zagrebu smo oddelali tisto kar smo morali, o tem da smo sami pustili Zagreb nazaj v igro, in jim celo dovolili da so povedli, je kritika našemu odnosu, ko popustimo. Sem pa vesel, da so praktično vse imele tudi na tej tekmi odlične minute, nekatere celo ključne."

Po dveh zmagah pričakovanja drugačna? "Ko smo šli za Zagreb je bil dogovor, da na teh tekmah spočijemo določene nosilke. Da bolj vključimo naše talentirane pionirke, in mislim, da smo to opravili. Vse so igrale, to, da smo pa zmagali, pa seveda spremeni stvari. Jaz sem puncam povedal, cilje si sami postavljamo."

Rezultati, 29. in 30. oktober

Maribor - Felix Zasavje A 47:71
Mini pokal, 2. krog, fotogalerija na Facebooku, več na: kzs.si

Vodice – Maribor 55:65
Zagreb - Maribor 59:78
U17 WABA liga, 1. turnir, več na: waba-league.com

Athlete Celje - Maribor 87:55 (po podaljšku)
U17 1. del, 6. krog, več na: kzs.si

Napovednik tedna, 5. in 6. november

Mlajše pionirke (U13) imajo v soboto zadnji turnir 1. dela tekmovanja. Naše punce so si že zagotovile 1. mesto v skupini, za konec bodo igrale proti ekipama Ilirija mlajše in Athlete Celje B. Začetek ob 9.00 uri na OŠ Bojana Ilicha.

Starejše pionirke (U15) začnejo z 2. delom tekmovanja, kjer je 8 ekip na Vzhodu in 8 na Zahodu. Prva tekma bo 6. oktobra na OŠ Bojana Ilicha proti Iliriji, ki jo vodi naš nekdanji trener Alen Ploj.

Kadetinje (U17) so ta vikend proste.

Mladinke (U19) imajo zadnji krog 1. dela tekmovanja. Naše punce so si že zagotovile napredovanje med najboljših osem, do takrat pa morajo odigrati še povratno tekmo z ekipo Jelša Šmarje. Tekma je v nedeljo, ob 15.00 uri v dvorani Tabor.

Pregled 1. tedna: Nepričakovan poraz v Domžalah, pionirke prepričljive

Pregled 2. tedna: Mladinke zaključile popolni vikend s prepričljivo zmago

Pregled 3. tedna: Mlajše pionirke napredovale v pokalu, starejše odigrale prve tekme WABA lige

Pregled 4. tedna: Celjanke v štirih dneh do dveh zmag v dvorani Tabor

Foto: Aljaž Šetor / ŽKD Maribor