V tretjem letošnjem poročilu za mlajše kategorije, je prvi povzetek z mednarodnega tekmovanja. Starejše pionirke so odigrale dve tekmi v ligi WABA, mlajše pionirke so z drugo zmago potrdile napredovanje v 2. krog pokala, medtem ko so mladinke bile prepričljive v Šmarju. 


Kadetinje so ta vikend bile proste, saj je tekma s Celjem prestavljena na četrtek. Za prve mednarodne tekme, pa komentar trenerja ekipe, Filipa Džebe: "Mednarodna liga je po mojem mnenju, izjemno dobra stvar. Ne samo zaradi 7 dodatnih tekem, ampak izkušnje, ki jih dobiš naredijo punce zrelejše, hkrati pa čutiš da košarka njim daje več kot samo igro. Lani smo z ekipo U-15 bili v Podgorici, letos gremo v Skopje, igrali smo že v Zagrebu in Rijeki. To so stvari, ki ostanejo, rezultati pa se ščasoma pozabijo."

O prvih tekmah in turnirju v Celju: "Tudi po prespani noči sem še jezen na nedeljske tekme, ker vem, da ta ekipa zmore bistveno več. Miselnost, jaz vse znam in gremo se samo igrat, še ni naredila iz nobene igralko. Ne pravim, da vse tako razmišljajo, ampak Michael, Dražen ali Goran, nima veze kdo, so (bili) od povprečja boljši, ker obvladajo osnove igre. Nam se pa velikokrat zgodi v glavah, da na treningih nas zanimajo samo nove stvari, ker podajat pa seveda te znamo. Če bi temu res bilo tako, ne bi izgubili toliko žog v situacijah, ko jih ne bi smeli. In za konec bi samo še rad dodal, da punce preberejo, če je ta turnir pokazal in poudaril koliko je pomemben skok (Konjice - Maribor, nap. skok 20:8 op.), potem bosta ta dva poraza več kot koristna za naprej."

Rezultati, 8. in 9. oktober

Maribor - Felix Zasavje B 75:10
Mini pokal, povratna tekma, 1. krog, fotogalerija na Facebooku, več na: kzs.si

Konjice – Maribor 45:49
Ilirija - Maribor 82:35
U15 WABA liga, 1. turnir, fotogalerija na Facebooku, več na: waba-league.com

Jelša Šmarje - Maribor 33:59
U19 1. del, 3. krog, fotogalerija na Facebooku, več na: kzs.si

Napovednik tedna, 15. in 16. oktober

Mlajše pionirke (U13) v tem tednu dobijo nasprotnika za 2. krog, v državnem prvenstvu pa so ta vikend proste.

Starejše pionirke (U15) so v nedeljo izgubile obe tekmi v mednarodnem tekmovanju. Po napeti končnici so morale priznati premoč Konjičkam, prepričljive in boljše so bile tudi ljubljanske košarkarice Ilirije. V nedeljo nadaljujejo naše punce s tekmovanjem v državnem prvenstvu, pomerile se bodo proti Ježici C.

Kadetinje (U17) imajo ta teden dve domači tekmi. Najprej v četrtek, ob 20.30 v dvorani Tabor proti Athlete Celje, in potem še v soboto povratna tekma proti Domžalam, prav tako v dvorani Tabor z začetkom ob 10.00 uri.

Mladinke (U19) v nedeljo igrajo proti aktualnim prvakinjam iz Celja, tekma je ob 17.00 uri v dvorani Tabor. Po treh tekmah so na 2. mestu, pred Konjicami in Šmarjem pri Jelšah.

Pregled 1. tedna: Nepričakovan poraz v Domžalah, pionirke prepričljive

Pregled 2. tedna: Mladinke zaključile popolni vikend s prepričljivo zmago

Foto: Aljaž Šetor / ŽKD Maribor